PLEKJES ZOEKEN TUSSEN DE BOMEN

Locatie: Sint-Denijs-Westrem

Bouwjaar: 2022 - 2023

Architect: Enplus Architecten

ONTWERP DOOR DE NATUUR

De vele enorme bomen die dit bouwperceel te Sint Denijs Westrem rijk is, hebben het ontwerp geheel gemaakt: de voortuin werd als erf echt vergroot om de wortels van de hoge beuken niet te storen. De inkom ligt zijdelings langs een golvend pad naar een holte tussen de struiken, een holte die echt volledig in gevelsteen werd bekleed, zowel gevelsteen als klinkerpad in hetzelfde materiaal. Dwars over de inkom is er alweer een holte, waar een grote spar de plak zwaait. Hierrond zitten twee verschillende bureau plekken (één geluidsdicht maar visueel open, de ander hoort bij de leefruimte). 

De ouders slapen en douchen tussen de gelijkvloerse "brousse". De kinderen zoeken de kruinen van de bomen op, met raamopeningen die tot in de dakrand verdwijnen. Het bad staat daar als het ware in een boomkruin. Bij Enplus Architecten zoeken we voor dat nét ietsje meer. 

Mede mogelijk gemaakt door

BEZOEK NU

Je kan je op dit moment niet voor dit project inschrijven!

Nieuwe projecten komen binnenkort beschikbaar op de website.